18:30

Elmer/Fåglums FK

Referat: Vedums AIS - Elmer/Fåglums FK

Rättvist med 2-2

Onsdagens hemmapremiär mot Elmer/Fåglum slutade 2-2 efter 1-1 i halvlek. Kändes som att EFFK var det bättre laget före paus, medan vi var strået vassare i andra halvlek!

I matchinledningen är vi lite passiva, men jobbar oss in i det efterhand. Efter 10min åker vi på en omställning med straff som följd, då Johannes "kanar" i bollhållaren. Straffen sätts säkert för bortaledning!
Vi spelar upp oss ju längre halvleken går, men har problem med att stoppa EFFK´s farliga omställningar! Efter ett bra inlägg från Peter Wallin så lyckas vi i alla fall trycka in kvitteringen, då Marcus Holgersson skjuter via Daniel Josefsson in i mål.
Kort därefter gör Johannes en makalös räddning efter en frispark mot första ytan, då vi står och sover! Ställning i paus, 1-1!

I halvlek pratar vi om att backlinjen måste våga stå upp och ta fighten om andra bollen. När vi inte gör det så får EFFK ställa om alldeles för lätt, vilket exempelvis var fallet som föranledde deras straff i första halvlek. Känsla är att vi ska kunna springa EFFK trötta i andra halvlek, något som visar sig stämma.
Vi börjar andra halvleken bra, vårdar bollen och får med fler folk upp på offensiv planhalva. Givetvis så missar undertecknad en mottagning på mittplan(dåligt), EFFK snappar upp bollen och avslutar från långt håll. En praktträff som på halvvolley ger gästerna ledningen med 2-1!
Kändes riktigt surt då vi startat andra halvlek positivt. Kort därefter tvingas vi att byta ut Peter Wallin och Daniel Möller pga skador!
Riktigt härligt att se att vi inte viker oss, utan jobbar stenhårt för kvittering, EFFK tröttnar, och vi spelar stundtals runt bollen riktigt bra. Vi skapar 2-3 jättelägen som tyvärr missas, innan Johan Kempe drar in 2-2 med 7-8 minuter kvar av matchen!
Därefter står båda lagens målvakter för varsin kvalificerad eräddning, så några fler mål blir det inte!

Första halvlek är knappt godkänd, men andra halvlek tycker jag är bra. Vi visar en härlig löpvilja, och blandar det stundtals med fint passningsspel. Härligt att se den energi som vi jagar kvitteringen med.
Plus i Vedum till Gustav och Daniel Josefsson, samt de pigga inhopparna!